BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC Systemer kjøper Infotech

PC Systemer Norge ASA øker sin dominanse innen økonomisystemer ved å kjøpe opp alle aksjene i InfoTech Partner ASA som eier økonomisystemet MOCS.

Jens Kanden
28. nov. 1996 - 10:00

PC Systemer fester (PCS) et sterkere grep over økonomi- og adb-systemmarkedet i Norge ved å kjøpe aksjene i InfoTech Partner ASA (ITP). Overdragelsen skjer 1.12.96 og PCS betaler kr 1,5 millioner så fremt due dilligence gjennomgangen går tilfredsstillende. Resten av kjøpsbeløpet er avhengig av driften i 1997.

ITP eier kildekoden til MOCS, et økonomi- og adb-system som er spesielt tilpassert mellomstore trelastbedrifter, regnskapskontorer, bilverksteder og handelsbedrifter. MOCS har 300 kunder som bruker systemet daglig hvorav 200 på Unix-plattformen mens resten er PC-baserte. Selskapet har ni ansatte og omsatte kr 5,54 millioner med et resultat på kr 75.000 i 1995. ITP forventer å øke omsetning og resultat med ti prosent i 1996. Egenkapital pr. 30.9.96 var på kr 1,3 millioner. PCS vil opprettholde driften i ITP slik den er idag og på den måten ivareta interessene til ITPs kunder og forhandlere, melder PCS i en børsmelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.