RESULTATERFINANS

PCTVnet-emisjonen gikk i vasken

PCTVnet ASA, som produserer set-top bokser for internettsurfing på TV-skjermen, maktet ikke å nå målet om en kapitalinnsprøytning på 35 millioner innen fristens utløp mandag. Styret i teknologiselskapet tar nå opp jakten på garantister for en ny emisjon på 20 millioner kroner.

Øystein Kvistad
27. jan. 1998 - 02:43

"PCTVnet insolvent" var tittelen som sto å lese i digi.no torsdag 8. januar, da PCTVnet måtte ut med et nytt emisjonsforsøk der emisjonskursen var halvert fra 5 kroner aksjen til 2,50 kroner, etter at det ikke viste seg mulig å hente inn penger i løpet av desember måned.

Selskapet gav i begynnelsen av januar opp å hale i land den opprinnelige emisjonen, og gikk i stedet ut med en tegningsrettemisjon for å hente inn minimum 35 millioner kroner. Dette var penger som skulle vært inne senest i løpet av gårsdagen - mandag 26. januar. Pengene skulle brukes til å betale for allerede leverte komponenter, samt komponenter som var nødvendig for å ferdigstille boksene. PCTVnets kassebeholdningen per 1. januar 1998 var NOK 3,9 millioner kroner, og varelageret betydelig.

Men heller ikke denne gangen gikk det altså PCTVnets vei. Målet med den siste emisjonen var å hente inn mellom 35 og 71,4 millioner kroner. Det ville priset selskapet til mellom 112 og 150 millioner kroner.

- Man kom ikke i mål med emisjonen. Styret har vedtatt å arbeide for å sette sammen et garantikonsortium som kan garantere for 20 millioner, til kurs 0,50 kroner, sa markedsdirektør Morten Rynning i PCTVnet til Aftenposten mandag kveld.

Hvis man kommer i havn med å etablere garantikonsortiumet på 20 millioner kroner, er selskapet priset til ikke mer enn 35 millioner, skriver avisen.

Før jul uttrykte PCTVnets markedsdirektør overfor digi.no stor tro på at produktet Home Pilot skulle bli en "julegave-hit". Men selskapet solgte ikke mange enhetene før jul. Også i Sverige har salget vært marginalt.

PCTVnet har omlag 40 medarbeidere, hvorav halvparten av medarbeiderne jobber med produktutvikling. Salg av boksene er tenkt overlatt til partnere slik man har gjort i Sverige med Upnet.

Gründerne Peder Lunde og Harald Jellum sitter med 40 prosent av aksjene i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra