BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pentium 4 "HT" debuterer denne uka

Intels første prosessor i 3 GHz debuterer denne uka, sier selskapets administrative leder Paul Otellini.

12. nov. 2002 - 08:12
Paul Otellini

Les også

Hyper-Threading gjør at tilpasset programvare kan lures til å tro at den står overfor to prosessorer der det bare er en. Teknologien har vært tilgjengelig i Intels Xeon-prosessorer siden mars i år, beregnet på både servere og arbeidsstasjoner. Erfaringene er delte, spesielt på arbeidsstasjonssiden, der det viser seg at flere produsenter slår av egenskapen. Hypertråd kan øke ytelsen med opptil 20 til 30 prosent, men kan også i visse tilfeller redusere den.

Intel erkjenner problemet med redusert ytelse i spesielle tilfeller, men mener implementasjonen i Pentium 4 vil være fordelaktig, spesielt for brukere av Windows XP, og særlig ved bruk av applikasjoner som Microsofts e-postklient Outlook, trådete grafiske applikasjoner som Adobe Photoshop og virusbeskyttelse. Fordelene vil være spesielt merkbare når man ønsker å gjøre andre ting mens prosesser initiert av disse applikasjonene kjører i bakgrunnen.

Pentium 4 med Hyper-Threading vil selges med en egen logo der bokstavene "HT" er tilføyet. Prisen for Pentium 4 HT i 3,0 GHz er ikke oppgitt, men antas å ligge betydelig høyere enn de 508 dollar som er listeprisen for en Pentium 4 i 2,8 GHz til leverandører i bunter på tusen.

Torsdag 14. november tippes å være den offisielle lanseringsdatoen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.