BEDRIFTSTEKNOLOGI

Per Sanderud valgt til sjef i CEPT

Departementsråd i Samferdselsdepartementet, Per Sanderud, er valgt som ny leder for Den europeiske post- og teleregulatørorganisasjonen, CEPT (Conférence européenne des administrations des postes et des télécommunications).

Frode Eriksen
7. sep. 1998 - 17:29

CEPT omfatter 43 europeiske land, og medlemmene består av de forskjellige nasjonale myndigheter som har ansvar for utøvelse av myndighet og regulering når det gjelder post- og televirksomhet.

Valget av departementsråd Sanderud som leder for CEPT gjelder for perioden fram til 1. oktober 2001. Sekretariatet for CEPT er for samme periode lagt til Post- og teletilsynet, i Oslo.

- CEPT, med de tre underkomiteene for post, telekommunikasjon og radiokommunikasjon, er et viktig forum for å utvikle et europeisk samarbeid mellom myndigheter som har ansvar for regulering av post- og telesektoren. CEPT er også sentral i arbeidet med å få til en europeisk samordning av synspunkter i viktige spørsmål for post- og telesektoren, blant annet med sikte på å få økt innflytelse på beslutningene i FN-organisasjonene Verdenspostforeningen (UPU) og Den internasjonale teleunionen (ITU).

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Norge vil gå inn for et nært og åpent samarbeid mellom regulatørene i CEPT på den ene siden og europeiske institusjoner, post- og teleoperatører, industri og brukerorganisasjoner på den annen side. Ellers vil det i tiden framover være viktig å få til en effektivisering av organisasjonens arbeid, sett i lys av de strukturelle og teknologiske endringer som skjer på både post- og telesektoren i Europa, sier Sanderud.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.