BEDRIFTSTEKNOLOGI

Personlig backup med ekstern harddisk

Maxtor lanserte tirsdag en ny serie med eksterne harddisker som skal gjøre det enklere og raskere for PC-brukere å sikkerhetskopiere og gjenopprette viktige filer.

27. aug. 2003 - 11:24

Maxtor har lansert en serie harddisker med merkenavnet Maxtor OneTouch. Det er snakk om en videreutvikling av selskapets tidligere eksterne harddisker, Personal Storage 5000 med OneTouch-funksjonalitet.

Diskene skal gjøre det enkelt å lage og å ta sikkerhetskopier av alt fra systeminformasjon til bildefiler ved hjelp av den medfølgende programvaren, Dantz Retrospect Express. Etter å ha valgt hvilke filer som skal sikkerhetskopieres, kan brukeren ta en ny sikkerhetskopi ved å trykke på en knapp på harddisken. Knappen kan også konfigureres til å ha annen funksjonalitet, for eksempel for å starte opp annen programvare eller å styre et lysbildeshow. Systemet støtter også automatisert sikkerhetskopiering.

    Les også:

Maxtor OneTouch-diskene leveres med lagringskapasitet på mellom 120 og 300 GB og er forhåndsformatert for Windows. Det finnes også en 250 GB-utgave beregnet for Apple Macintosh.

De eksterne harddisken kobles til PC-en eller Mac-en ved hjelp av en USB 2.0- eller FireWire-forbindelse. Bortsett fra den største harddisken, har harddiskene en omdreiningshastighet på 7200 rpm og bufferminne på 8 MB. 300 GB-utgaven har en omdreiningshastighet på 5400 rpm og 2 MB bufferminne.

Maxtor OneTouch skal allerede være globalt tilgjengelig. Prisen starter på 200 dollar for 120 GB-utgavene. 250 GB-utgaven (inkludert Mac-utgaven) koster 350 dollar, mens 300 GB-utgaven koster 400 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.