RESULTATERFINANS

PGS sparer millioner på samkjørt datakraft

Det norske seismikkselskapet PGS er IBMs første kunde innen samkjørt datakraft, og regner med å spare ti millioner kroner i året.

9. jan. 2003 - 13:32
Petroleum Geo-Services ASA

Les også

Poenget er at mange brukere av store mengder regnekraft har behov som varierer sterkt over tid. Det er ikke regningssvarende å investere i egne supermaskiner med kapasitet til å ta toppene, fordi de vil stå uvirksomme mesteparten av tiden. Fra sitt samkjøringsnett tilbyr IBM at man leier datakraft, og betaler for det man bruker når man bruker det.

IT-ansvarlige Chris Usher i PGS sier i en pressemelding at han har vært på jakt etter en fleksibel forretningsmodell som dekker selskapets regnebehov, og samtidig sikrer at det raskt og effektivt kan viderelevere beregningsbaserte tjenester til sine kunder. Avtalen med IBM gjør det mulig å ta i mot bestillinger på visualisering og etterkomme dem på kort varsel. PGS ser også for seg at samkjøringsmodellen kan legges til grunn for nye tjenester som krever korte perioder med intense beregninger i stor skala.

Umiddelbart ser PGS for seg at IBM-tjenesten på prosjektet i Mexico-gulfen vil medføre besparelser på 1,5 millioner dollar eller 10 millioner kroner i året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra