RESULTATERFINANS

Philips overtar VLSI

Det hollandske elektronikkselskapet Philips er omsider blitt enig med Nasdaq-noterte VLSI Technology om å overta brikkeprodusenten for omtrent én milliard dollar.

Øystein Kvistad
3. mai 1999 - 13:21

Philips vil ifølge Reuters betale 21 dollar for hver VLSI-aksje, noe som tydeligvis har sukret pillen for den amerikanske brikkeprodusenten som karakteriserte det første oppkjøpstilbudet fra Philips på 17 dollar per aksje som "fiendtlig".

I dag er imidlertid tonen en annen, og fusjonen omtales nå som det vennlige slaget. Philips akter å benytte overtakelsen av VLSI "som en plattform for ekspansjon i Nord-Amerika", heter det i en felles uttalelse fra selskapene.

VLSI designer og produserer integrerte kretser for trådløs kommunikasjon, nettverksutstyr og digital forbrukerelektronikk i det en kan kalle underholdningsenden av markedet.

Etter oppkjøpet vil Philips bli verdens sjette største produsent av halvledere.

Overtakelsen av VLSI ventes ikke å ville medføre særlige kostnadskutt eller bemanningsreduksjoner, men VLSIs toppsjef Alfred Stein (66) velger trolig å pensjonere seg så fort selskapet er fullt integrert med Philips. VLSI har omlag 2200 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra