BEDRIFTSTEKNOLOGI

Piratanklaget russer stilles for USA-rett i juni

Rettssaken mot den russiske kryptografen Dmitry Sklyarov, den første for brudd mot DMCA, USAs omstridte lov om kopiering av digitalt materiale, starter antakelig i juni.

28. nov. 2001 - 11:41
Dmitry SklyarovElcomSoft LtdAdobe
FBI

Sklyarov er den første som stilles for amerikansk rett etter den omstridte loven DMCA - Digital Millennium Copyright Act - som regulerer kopiering av opphavsrettsbeskyttet materiale i digital form. Loven kriminaliserer forhold som er beskyttet av andre kopieringslover, blant annet muligheten til å ta personlige kopier av lovlig kjøpte eksemplarer av opphavsrettsbeskyttet materiale. Den kriminaliserer også forsøk på å finne måter å bryte digitalt kopieringsvern, selv når dette har til hensikt å prøve ut hvorvidt et gitt kopieringsvern er holdbart eller ikke. Forskere og forbrukere er grupper som protesterer heftig mot loven.

Sklyarov satt fengslet i tre uker før han ble sluppet fri under kausjon. Han bor nå med kone og to barn i en leilighet i San Mateo i California, og arbeider videre på sin doktorgradsavhandling. Siktelsen innebærer fem punkter, hver med strafferamme på fem års fengsel, og mulige bøter på inntil 500.000 dollar.

I et rettsmøte mandag, ble anklagemyndighetene og Sklyarovs forsvarer enige om en framdriftsplan som innebærer forutgående rettshøringer fra 4. mars, slik at rettssaken kan startes en gang i juni. En av årsakene til at de forutgående høringene først starter i mars, skal være hensynet til forsvarsadvokatene som trenger tid for å få oversatt bevismateriale fra russisk til engelsk.

Sklyarov fyller 27 år 18. desember. Han har erklært seg uskyldig etter siktelsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.