BEDRIFTSTEKNOLOGI

Piratene råder nettauksjoner

En amerikansk undersøkelse utført av the Software and Information Industry Association(SIIA) viser at piratkopiert programvare florerer på amerikanske nettauksjoner.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. apr. 2000 - 09:02
eBay, Yahoo!, Amazon.comFairMarket

Peter Beruk,Software and Information Industry Association (SIIA),News.com.

- Disse sidene er jo en hver pirats drøm, forteller Beruk til News.com

Nintendo, SegaElectronic ArtsYahoo!
Les mer om Yahoo! søskmålet:
Yahoo! saksøkes...igjen.
Corel, Adobe, FileMakerMacromedia


Amazon.com kommer godt ut av SIIAs undersøkelse. Ifølge organisasjonen har Amazon gjort mye for å bryte ned piratvirksomheten på sine auksjonsider. Til forskjell fra andre amerikanske auksjonsider fjerner Amazon de piratkopierte artiklene fra sidene innen 24 timer.

I undersøkelsen ble det bare funnet ett piratkopiert programvare. Hos eBay fant SIIA 544 piratkopierte programvareprodukter,, 343 på FairMarket og 478 på Yahoo!

- Dette kan ikke auksjonstjenestene sitte å se på. Disse auksjonene kan risikere å bli stevnet for retten på samme måte som Yahoo! nå blir, forteller Peter Beruk til News.com.

- Hvis noen i SIIA hadde tatt en telefon til oss ville vi fjernet disse programmene fra auksjonen, forteller eBays talsmann Kevin Pursglove til News.com. Han forsikrer om at dette er et stort problem for tjenesten og at de stadig jobber med å forbedre rutinene slik at illegal omsetning av illegale produkter ikke skal forekomme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.