BEDRIFTSTEKNOLOGI

Piratkopist må sone 15 måneder

Piratjegerne i BSA, med Eilert Hanoa i spissen, jakter trøndere i sommer. En unik dom i en fersk piratkopieringssak er et av risene bak speilet for å få teknologihovedstaden til å bli mer lovlydig.

9. juli 2003 - 10:37

23 år gamle Bilal Kahn solgte ulovlig kopiert programvare for tusenvis av Euro i måneden. Nå er han dømt til 15 måneders fengsel av London's Central Criminal Court.

Khan initierte en av Europas mest intense aksjoner knyttet til en privatpersons piratvirksomhet. Via auksjoner og postordresalg på internett, og under et utall av dekknavn, produserte og solgte Khan kopiert programvare for flere tusen Euro hver måned.

Khan har vært under etterforskning i mer enn to år, og etter grundige og omfattende undersøkelser fra BSA gjennomførte politiet ransakning i hans hjem.

Visepresident i BSA EMEA, Beth Scott, sa etter pågripelsen at "denne saken viser at internett ikke er en anonym markedsplass, og at personer som bruker internett til å bedra forbrukere kan bli tatt."

Khan hadde utviklet en sofistikert virksomhet der han solgte ulovlig kopiert programvare fra Adobe, Autodesk, Macromedia, Microsoft og Symantec for bortimot markedspris. Salg av programvare foregikk via 30 ulike nettsider som var opprettet utelukkende til dette formålet. For en vanlig forbruker var Khan som en tilsynelatende vanlig selger. Salg av piratkopier foregikk også via auksjoner på nettet der han kunne få opptil 1700 bud daglig. Khan brukte så mye som 17 ulike dekknavn og opererte med 19 ulike e-postadresser for å begrense antall klager fra forbrukere.

Khans virksomhet var nøye planlagt og godt organisert, og han loggførte alle salg som ble gjennomført. Disse listene er nå beslaglagt av politiet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra