JUSS OG SAMFUNN

Piratversjonen av Ringenes Herre ute få dager etter premieren

Filmpiratene var kjappe da Ringenes Herre først kom på kino. Bare få dager etter premieren 19. desember, lå en versjon ute på nettet, lagt ut av frustrerte pirater som var sjanseløse i forkant av visningene.

3. jan. 2002 - 11:15
New Line Cinema


We made an arrangement with Santa Claus to bring you the most anticipated movie of the year, along with best quality; just in time for the holidays. Have a wonderful holiday and get everything that you asked for!

Det var selvfølgelig Ringenes Herre det var snakk om, og både denne gruppen og andre har sluppet filmen i telesync-kvalitet, hevder de.

Flere digi.no-lesere har sendt e-post om at de har sett filmen. En skriver følgende:

- (Det er) svært dårlig kvalitet på filmingen, men den er på 3x700MB så dataversjonen er ikke verre en orginal-tapen den er spillt inn på. Ryktene skal ha det til at den som kom noen dager senere, og da bare på 2x700Mb skal være mye bedre kvalitet på filmingen.

Fortsatt er det mange som tilbyr animasjonsversjonen av filmen, men hevder det er den opprinnelige. Dette er imidlertid på de mest åpne nettverkene, der nesten hvem som helst kan komme inn og prøve seg som pirat.

Janne Holmboe hos distributøren SF Norge er ikke så bekymret for dette.


- Vi vet ikke mer om disse piratkopiene, men vi er ikke så opptatt av det heller. Om noen får tak i en dårlig kopi av filmen, så er det ikke så farlig. Vi har likevel over 400.000 besøkende på det som i praksis er mindre enn to uker med kinodager, sier hun til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.