JUSS OG SAMFUNN

Platebransjen vil cracke PC-en din

USAs plateindustri prøvde å snike inn et lov-tillegg som ville latt dem bryte seg inn på folks PC-er på leting etter piratkopierte MP3-filer - uten konsekvenser.

16. okt. 2001 - 11:45
Recording Industry Association of America




det første utkastet


Hvis dagens versjon av USA Act blir nedfelt i lovverket, vil det bli vanskelig for RIAA å utføre denne typen antipirat-hacking i fremtiden. USA Act sier at om noen utfører skade på datasystemer for mere enn sammenlagt 5.000 dollar på ett år, så er det straffbart. RIAA mener at den hacking og cracking de gjør idag, er tillatt ifølge USAs lovverk.

Glazier innrømmer at organisasjonen bruker ikke-juridiske metoder for å stoppe pirater. - Hvis vi vet at noen driver en piratserver, så kan vi ta i bruk metoder for å prøve å hindre dem i å laste opp eller spre piratmateriale, sier han til Wired.

RIAA ville ikke la Wired News kikke på den oppdaterte versjonen av lovforslaget sitt. Senatet har godkjent USA Act, og det samme har representantenes hus. Dermed må platebransjen satse på å påvirke en komité som skal jevne ut uenighetene med senatet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra