JUSS OG SAMFUNN

Plategiganter sammen om nettmusikk

RealNetworks, AOL Time Warner, Bertelsmann og EMI skal sammen satse på en betal-tjeneste for musikk på Internett. Tjenesten heter MusicNet, og vil bli en dominerende aktør.

Therese Werenskiold
3. apr. 2001 - 06:00

For et år siden etablerte programvareselskapet RealNetworks og AOL Time Warner datterselskapet MusicNet. Nå er det klart at også EMI og Bertelsmann går inn i dette selskapet. Sammen skal gigantene utvikle en abonnementstjeneste som vil inneholde musikk fra alle de tre plateselskapene. Dette skriver IDG.se.

I en uttalelse fra selskapene heter det at MusicNet vil kombinere en enorm samling av nedlastbar musikk med avansert teknologi. MusicNet vil også leie ut sin plattform til andre distribusjonskanaler, inkludert musikkbyttetjenesten Napster, dersom de tilfredsstiller kravene til sikkerhet og opphavsrettighetsbeskyttet materiale.

Dette er første gang de største plateselskapene går sammen om å satse på en betalt nett-tjeneste for musikk.

Det er foreløpig ikke klart når den nye tjenesten vil åpne for musikkhungrige nettsurfere, men allerede nå lover de at artister som Madonna, Björk, Eric Clapton, Faith Hill, Whitney Houston, Carlos Santana og Red Hot Chili Peppers vil bli å finne i utvalget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra