JUSS OG SAMFUNN

Playboys drømmer kan bli din virkelighet

Først skrur du på PC-TVn. Deretter ser du på en erotisk voksen-film. Når den er slutt, klikker du over til Internett, for en online-prat med filmstjernen du nettopp så. Senere kjøper du en kopi av videoen på nettstedet, så du kan beholde de gode minnene...

Therese Werenskiold
20. mars 1998 - 10:12

Dette er teknisk mulig nå, men sannsynligvis er det også Playboy-sjefenes villeste elektroniske handels-fantasi.

- Du kan ta ideen bak magasinet Playboy, som er sexy, moro for voksne, og så skape programmer rundt den ideen, sier Christie Hefner, sjef for Playboy Enterprises, til News.com. - Det har vi gjort på TV, og vi vil gjøre det samme på nettet. Foreløpig er løftet om sammenslåing av PC og TV bare et glimt i Hefners øye, og Playboys Internett-inntekter er forholdsvis små i forhold til selskapets utgivelses- og TV-inntekter.

Til tross for alle pornografi-sidene på nettet, er Playboy Enterprises sikre på at deres markedskraft, multimedia-plattformer, illustrerte magasiner, og artikler, kan gjøre selskapets voksen-underholdning ekstremt inntektsbringende i digital form.

Sett fra et kulturelt perspektiv, kan Playboys digitale satsing skape en ny generasjon tilhengere; unge, hippe, godt betalte Web-surfere, som ikke engang var påtenkt da Hugh Hefner utga sitt første nummer av Playboy for nesten 50 år siden.

Christie Hefner sier til slutt at Playboys nettsatsing er den mest spennende forretningsmuligheten selskapet har hatt noensinne.

- Målet er at Playboy.com skal være den første siden unge menn besøker på nettet.

Så da Hefner startet en ny media-divisjon i januar, var det tydelig at Internett skulle høste inn store deler av selskapets fremtidige inntekter, skriver CNets News.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.