JUSS OG SAMFUNN

PlayStation 2 forsinket til mars

Sony bekreftet mandag det digi.no antydet forrige torsdag: Selskapet rekker ikke å få ferdig spillmaskinen PlayStation 2 i tide. Lanseringen i Japan er utsatt, og PlayStation 2 kommer neppe før neste høst til Norge. Samtidig sliter erkefienden Sega med programvaren i forbindelse med sin Dreamcast-lansering.

Øystein Kvistad
14. sep. 1999 - 01:00
SonyPlayStation 2SegaDreamcast



Ken KutaragiBBC News





De første bildene av PlayStation2

Erkerivalen Sega har også møtt på problemer med sin nye superspillmaskin Dreamcast. Ifølge VNU Newswire opplevde Segas kunder betydelig programvaretrøbbel samt feil på nettleser-CD-ene for Dreamcast-konsollen som ble lansert i USA torsdag i forrige uke.

Sega America avviser at det er noen maskinvarefeil på Dreamcast, men bekrefter at de sliter med programvarefeil. Dette gjelder imidlertid kun modellene som er solgt i USA og vil ikke påvirke forsendelsene som starter i Europa den 14. oktober, understreker selskapet.

Sega hadde likevel en drømmestart på sitt salg de første 24 timene etter premieren. Mens det japanske selskapet hadde estimert rundt 45 millioner dollar, klarte de amerikanske konsumentene å tømme hyllene for spill og konsoller for nærmere 98 millioner dollar i løpet av ett døgn. Dermed har spillprodusenten justert prognosene til én million solgt konsoller ved utgangen av året.

Sega lover pengene tilbake til dem som har mottatt Dreamcast-konsoller med programvarefeil og har i tillegg åpnet en hjelp-tjeneste på telefon og e-post for de som trenger bistand. Kunder som ber om det garanteres å få tilsendt en ny CD innen maksimum 24 timer, lover Sega.

Dreamcast kommer i første omgang med 18 spilltitler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.