FORBRUKERTEKNOLOGI

Playstation 2 med Linux

Sony bekrefter nå at de skal lansere en Linux-versjon som kan kjøre på den populære spill-konsollen

27. apr. 2001 - 10:49
Ekstern harddisk med Linux for Playstation 2.
Ekstern harddisk med Linux for Playstation 2.

Sonys britiske avdeling bekrefter overfor ZD Net UK at de skal lage en Linux-versjon som er kompatibel med og kan kjøre på Playstation 2.

Det skal være press fra brukerne som gjorde at Sony startet prosjektet, med blant annet underskriftskampanjer på nettet.

De som måtte ønske å prøve ut settet må kjøpe en PCMCIA-tilkoblet harddisk (se bildet) med innebygd 10Mbit Ethernett-plugg, sammen med tastatur og mus og en modifisert Linux-utgave.

Ifølge Sonys egne sider kan det se ut som de har valgt å modifisere Red Hat, men informasjonen på sidene er stort sett på japansk, og dermed noe vanskelig å dekode.

Settet skal selges i Japan, vil koste rundt 1.800 kroner, men skal bare lages i tusen eksemplarer for den japanske versjonen av spillkonsollen - med mindre Sony blir utsatt for et massivt press fra Linux-miljøet, ifølge en pressemelding.

Se flere bilder og les mer på Sonys offisielle Linux på Playstation2-sider.

Her finner du underskriftskampanjen (åpner i nytt vindu).

Tiktok-sjef Shou Zi Chew har sagt at Tiktok vil avvise krav om innsyn i brukerdata fra det kinesiske kommunistpartiet. Men morselskapet Bytedance har ikke gitt tilsvarende løfte.
Les også

Slik vil Tiktok stilne kritikken mot selskapet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra