BEDRIFTSTEKNOLOGI

Playstation2-brukere overrisles av piratbrikker

Playstation2-eiere kan velge blant et stort utvalg tilleggsbrikker som tillater piratkopierte og gråimporterte spill, samt DVD-filmer fra alle soner.

10. mai 2001 - 03:12

Mange lykkelige eiere av Sonys sjefskonsoll Playstation 2 har ventet på modifiserings-brikker av same type som finnes til den første Playstation-konsollen.

Slike brikker gjør det mulig å spille piratkopierte spill, blant annet. Nå er slike brikker til PSX2 kommet på markedet i Norge, og disse kan gjøre enda mere. Den enkleste versjonen stikkes bare inn i minnekort-plassen, og dermed er maskinens DVD-spiller sonefri, slik at du kan spille DVD-filmer som er direkteimportert fra for eksempel USA.

Dette er dårlig nytt for filmbransjen, som opprettet sonesystemet for å kunne slippe filmer på forskjellige tidspunkter i forkjellige verdensdeler, uten å miste fortjenestemulighetene i kinomarkedet.

Men det er andre som har større grunner til å frykte de nyeste brikkene. Brikken Neo3 kan spille DVD-plater fra alle soner, men i tillegg takler den både importerte spill og piratkopierte spill. Slike brikker har eksistert en stund, men ikke i kombinasjon med DVD-modifikasjonen - dermed har spillbransjen og filmbransjen en felles fiende.

Brikkene er tilgjengelige på diverse nettsteder, og har nå fått norsk importør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.