JUSS OG SAMFUNN

Playstation2-fiasko for SmartShopper

Smartshopper kansellerer alle bestillingene på japanske Playstation2 maskiner fordi importøren, Multimedia Import, har brukt for lang tid på å CE-godkjenne maskinene.

Sigvald Sveinbjørnsson
10. mai 2000 - 07:48
NethouseSmartShopperStefan HiltMultimedia ImportPlaystation2-

digi.no
Les mer om samarbeidet:
SmartShopper påberoper seg eksklusivitet

Smartshopper følte at de ikke ville selge sine kunder et produkt som ikke var CE-merket, og dermed ikke lov å omsette. Multimedia Import, under ledelse av den unge vestlendingen Stefan Hilt, fikk maskinen til godkjenning hos Nemko for å få det EU-standardiserte CE-merket.

Prosessen har så dratt ut i tid. Faktisk så lenge at Smartshopper begynte å bli bekymret.

Akers Mic.


- Vi trekker samarbeidet med Multimedia Import, vedrørende Playstation2. Og jeg ønsker Hilt lykke til, var kommentaren digi.no fikk fra direktør Martin Mathisen i Smartshopper.

Nå kansellerer han alle bestillingene på produktet, fordi CE-godkjenningen ennå ikke foreligger.

- Vi skal være seriøse overfor våre kunder og vil derfor ikke selge et produkt som ikke er godkjent. Når denne godkjenningen har dratt så langt ut i tid, måtte vi bare trekke produktet fra nettsiden og kansellere alle bestillingene, sier Mathisen.

50 bestillinger som lå inne måtte kanselleres og Smartshopper tapte der 300 000 kroner i omsetning. Mathisen sier til digi.no at de regnet med å selge mer enn 500 maskiner, men ser nå at ting ikke gikk som det skulle.

Stefan Hilt forteller til digi.no at det overhode ikke er noen dramatikk i dette.

- Når godkjenningen er på plass vil vi gjenoppta samarbeidet med Smartshopper, sier Hilt som håper godkjenningen er klar innen kort tid.

- Vi regner med en ukes tid, sier Hilt optimistisk.

Hilt sier til digi.no at han har solgt noen hundre maskiner til andre aktører enn SmartShopper. Disse maskinene er imidlertid ikke godkjent.

- Men vi har ikke fått noen negative kommentarer, forteller Hilt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.