BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pockey tilbyr 30 gigabyte i hånden

For 300 dollar kan du få ekstra 30 gigabyte på hånden. Pockey nøyer seg med USB for både strøm og data.

28. nov. 2001 - 13:30
Harddisk fra Pockey Drives.
Harddisk fra Pockey Drives.

Pockey Drives er et amerikansk firma som nedfeller harddisker i enheter litt større enn et kredittkort, med USB som eneste kopling for både strøm og data.

Fram til i høst var enhetene bare tilgjengelige med 20 GB lagringskapasitet - målt etter den misvisende oppfatningen at en gigabyte er lik en milliard bytes, og ikke 1024x1024x1024. Nå er denne utgaven supplert med en enhet på 30 GB. Begge veier 155 gram, og listepris i USA er henholdsvis 249 og 299 dollar. Redaksjonen kjenner ikke til noen norsk distributør.

Tester av produktet er samstemte i at her er noe av det hendigste som finnes innen rimelig uttakbar lagring for både PC og Mac. Den eneste innvendingen er nærmest generisk. USB er ikke spesielt raskt, slik at Pockey er begrenset til 1,5 megabyte i sekundet når data skal sendes eller mottas. Det betyr at det kan ta mellom ti minutter og et kvarter å kopiere en hel CD. På den andre siden, er USB rask nok til at du kjøre video rett fra Pockey.

Flere offentlige arbeidsgivere merker en vesentlig endring i arbeidsmarkedet. Tidligere har det vært vanskelig å rekruttere, men i 2023 har trenden snudd.
Les også

Stort skifte i IT-markedet: – Det er mer medvind. Vi ser i søkerbunkene at det skjer noe

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.