RESULTATERFINANS

Polycom vokser mest

Tandberg ASAs amerikanske konkurrent på videokonferanseutstyr, Polycom, leverte som ventet knalltall for andre kvartal 98. Med 126 prosent vekst kvartal for kvartal har selskapet tatt betydelig markedsandeler.

Eirik Flaa
22. juli 1998 - 13:42

Blant leverandørene av videokonferanseløsninger har California-baserte Polycom hatt den sunneste organiske veksten år for år. Forventningene var derfor store når selskapet i natt norsk tid leverte kvartalsresultatene - men Polycom overgikk likevel de fleste. Fra år til år var omsetningsveksten for selskapet på 126 prosent, og i forhold til første kvartal over 40 prosent.

Til tross for den sterke veksten klarte selskapet å vise svært gode marginer. Av en omsetning på 26 millioner dollar ble 3,2 millioner dollar stående igjen på bunnlinjen. Tilsvarende tall for andre kvartal i fjor var 11,5 millioner dollar i omsetning med et negativt resultat på drøye 2 millioner dollar.

Tandberg ASA hadde også solid vekst i omstningen, men høye kostnader i forbindelse med Nuvision og mye reising for servicepersonell gjorde kraftig innhugg i resultatet og til tross for marginforbedring var resultatet for kvartalet kun en brøkdel av det Polycom kunne vise til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.