JUSS OG SAMFUNN

Populært med tekst-TV på Internett og mobiltelefon

Statskanalen tar mediekonvergensen ett skritt videre; Tekst-TV på Internett skal relanseres, men uten for mye multimedia.

23. aug. 2000 - 15:50
NRK Tekst-TV på Internett. <i>Skjermbilde:  Digi.no</i>
NRK Tekst-TV på Internett. Skjermbilde:  Digi.no

Når NRK produserer nyheter, sendes de ut i alle kanaler. Gamle og nye medier smelter sammen med for eksempel tekst-TV på Internett og mobiltelefon. Disse tjenestene har eksistert en stund, og i løpet av høsten skal de relanseres med nytt design.

Statskanalens egne konsulentselskap Media Total mener det er dekning for satsingen, med bakgrunn i flere undersøkelser av tekst-TV-bruk i Europa.

- Tekst-TV er kanskje ikke den mest sexy mediekanal i verden, men tjenestens suksess bygger på gjenkjennelsesfaktoren. Det er mange som er vant til å bruke informasjon fra tekst-tv men som ikke har tilgang til det på jobb. Disse vet hvor de finner informasjonen, så slipper de å gå på nettportaler og lete, sier administrerende direktør i Media Total, Camilla Andersson, til digi.no.

Media Total står for den tekniske løsningen for begge tjenestene, og mener denne typen 'gamle tjenester blir som nye' har et stort marked.

- En undersøkelse fra Sverige viser at TV 4s tekst-TV er på sjuendeplass blant bokmerkene til administrerende direktører. Vi har valgt å ikke endre designet på tjenesten fra TV-versjonen, for andre undersøkelser på europeisk tekst-TV viser at om man inkluderer for mye multimedia i tekst-TV, så mister man det som gjør at folk oppsøker tjenesten, sier hun.

Inntil videre er det kun Telenor-abonnenter som kan bruke tekstmeldingstjenestene opplyser NRK Aktivums markedsavdeling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.