RESULTATERFINANS

Positiv ukeslutt på Nasdaq

Teknologiaksjene på den amerikanske Nasdaq-børsen fortsatte den positive utviklingen torsdag og fredag med en oppgang på til sammen 1,2 prosent.

Eirik Flaa
4. mai 1998 - 10:59

Positiv utvikling mandag og tirsdag vedvarte også torsdag og fredag for aksjene på den amerikanske teknologibørsen Nasdag. Sluttnoteringen for onsdag på 1851,64 poeng ble til 1868,41 poeng torsdag - en oppgang på 0,9 prosent. Oppgangen fortsatte fredag - riktignok noe mer beskjedent - og indeksen endte på 1873,74 poeng.

Fredagens oppgang ble blant annet innledet av databasegiganten Informix' gode kvartalstall. Selskapet la torsdag fram tall som viste at et underskudd på 144 millioner dollar fra første kvartal 1997 er snudd til et beskjedent overskudd første kvartal 1998.

Flere av de store PC-relaterte aksjene la også på seg i forrige uke, inkludert Dell Computer som landet på ny toppnotering på 84,25 dollar. Oppgangen skjedde til tross for at Microsoft sammen med flere dominerernde aktører i bransjen, hadde sendt et åpent brev til amerikanske myndigheter og advart mot de økonomiske konsekvensene ved en eventuell forsinkelse av Windows 98. Rettstvisten om integrering av nettleseren i operativsystemet kan ifølge Microsoft føre til betydelige forsinkelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.