BEDRIFTSTEKNOLOGI

Post- og teletilsynet blir tøffere mot Telenor

Post- og teletilsynet har avslørt at Telenor har krevd for mye fra sine konkurrenter siden 1997. Først nå må Telenor betale tilbake.

30. mars 2001 - 10:49
Telenor ASAWilly JensenPost- og teletilsynet

Telenor hadde full kontroll som monopol inntil 1.januar 1998, og har i etterkant også god kontroll over telenettet. Telenor eier et stort linjenett og kabler til alle hjem og bedrifter. Denne kontrollen er det mye bråk om.

For å nå alle kunder, må derfor konkurrenter som Tele2 og Enitel ASA leie tjenester av Telenor. Dette nettet leier de ut til sine konkurrenter, men tar seg for mye betalt, viser rapporter Telenor selv må levere.
Telenor må utlevere sine samtrafikk-regnskaper etter at Norge ble en del av EØS. Men foreløpig har rapportene bare hatt en akademisk verdi.

- Telenors rapporterte tall til Post- og teletilsynets viser at Telenor har tatt for mye betalt hvert år siden 1997, forteller Stein Dale i Enitel til digitoday.no. Men intet har skjedd. Tilsynet skriver at "det ikke har vært hensiktsmessig å pålegge Telenor konkrete tiltak."

Enitel har gjennom oppkjøpet av Telia Norge vært en Telenor-konkurrent siden den gang.

Nå kan det derimot se ut som Tormod Hermansen møter hardere motstand. I går fortalte informasjonssjef i tilsynet Anne Marie Storli at Post- og teletilsynet vil kreve at Telenor gjør opp med sine konkurrenter for 2000-avgiftene. Les saken: Telenor må endre sine priser

Jensen bekrefter den tøffere linjen ovenfor Telenor i et intervju med Aftenposten i dag.







Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.