BEDRIFTSTEKNOLOGI

Power Computing med produksjonsstopp

Power Computing, for et par måneder siden en mektig klonemaker, har nå stoppet all produksjon av Wintel datamaskiner. I slutten av desember stopper de også produksjonen av MacOS baserte maskiner.

Caspar Lund
1. des. 1997 - 00:09

Etter at Apple betalte Power Computing USD 100 millioner for å slutte produksjonen av MacOS baserte maskiner, har selskapet prøvd seg på Wintel baserte maskiner istedenfor. Nå viser det seg at de kun har levert 150 av de 1.000 første maskinene til underleverandørene sine. Det er et fåtall av disse maskinene som er solgt til sluttkunden.

- Vi skal gjenskape selskapet ved hjelp av en ny strategi, sa Steve Kahng, sjef i Power Computing, til San Fransisco Chronicle.

-Jeg tror at i løpet av et par uker så har vi funnet ut hvilke planer vi skal følge. Vi skal prøve å finne en ny måte å drive handel på, sier Bill Goins, markedssjef i Power Computing.

Tidligere ansatte i selskapet tror ikke at det vil være mulig å revitalisere selskapet:

- Det er over. Denne nye strategien vil aldri bli gjennomført!, mener en tidligere direktør.

Analytikere tror heller ikke at Power Computing vil kunne overleve. Uten sin markedsposisjon som Mac-produsent som et springbrett for å nå Wintel- markedet, levner analytikerne Power Computing Corporation liten sjanse til å overleve.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.