RESULTATERFINANS

Priceline sparker og taper

Hele 16 prosent av de ansatte i den amerikanske e-handelstjenesten Priceline får sparken. Dette ble offentliggjort etter at selskapet la frem skuffende resultat for tredje kvartal, og advarte mot dårlige tider i fjerde kvartal.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. nov. 2000 - 09:56

Det amerikanske e-handelsselskapet Priceline har store vanskeligheter for tiden. Selskapet som skulle bli et Internetts under på samme måte som Amazon.com har sett sine aksjekurser falle i gulvet i takt med skuffende respons fra sine kunder.

På torsdag la selskapet frem skuffende tall, samtidig som selskapet annonserte at 87 av de 535 ansatte ikke lenger er ansatte. Dessuten trekker Heidi Miller seg som finansdirektør fra selskapet. Miller kom fra Citigroup og ansettelsen hennes ble sett på som et kupp da hun ble ansatt tidligere i år.

Sammen med en del andre endringer i ledelsen er dette et ledd i å re-strukturere og strømlinjeforme selskapet til hurtigere profitt skriver Financial Times.

Nettoresultatet ble til et tap på 199,1 millioner dollar (1,8 milliarder norske kroner). Samme periode i fjor var tapet på 102,2 millioner dollar (943 millioner norske kroner). Mye av det store tapet skyldes ekstraordinære kostnader og avskrivninger siden man skulle kutte ut flere forretningsområder.

I mars i fjor gikk Priceline på børs med en aksjekurs på 16 dollar. En måned etter var aksjene verd 160 dollar, men siden dengang har aksjekursen bare rast nedover. Torsdag ble aksjen notert til 6,84 dollar- aksjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.