BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prisene synker til en sjettedel

I det myndighetene den første november frigir eksisterende infrastruktur, vil svenske Telia ha en alternativt infrastruktur klar til sine kunder. Viseadministrerende direktør Gunnar Evensen regner med at prisene på leide samband deretter raskt vil falle til en sjettedel av dagens nivå.

Pål Leveraas
5. sep. 1996 - 17:00

Gunnar Evensen ønsker ikke å kommentere det faktum at Samferdselsdepartementet fra og med 1. januar pålegger Telenor maksimalpriser på leide samband og telefoni "før jeg har fått tenkt meg litt om".

Derimot gjør han det helt klar at Telia vil være på banen med en alternativ infrastruktur til Telenor allerede den første november, fra samme dato som myndighetene frislipper eksisterende infrastruktur for videresalg.

Begivenhetene vil ha en dramatisk innvirkning på prisnivået for leide samband, et prisnivå som av kunder og operatører som har vært henvist til å leie av Telenor, karakteriseres som ågerprising.

-- På lange samband faller prisene faller totalt med 20 prosent i løpet av 1996. Men i løpet av 1997 vil vi få se at prisene på lange samband faller til en sjettedel av dagens nivå, sier Gunnar Evensen til DiGi:TeLe.

Telia planlegger å offentliggjøre sin strategi for oppbygging av alternativ infrastruktur i løpet av september. Selskapet har tillatelse til å grave ned sine egne kabler i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, men Gunnar Evensen er slett ikke sikker på at de vil benytte seg av dette.

-- Vi graver ikke fordi det er moro å grave. Vi skal ha infrastruktur, og vurderer flere alternativer for å få den på plass, blant annet kjøp fra energiverkene, eller fra Telenor for den saks skyld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.