JUSS OG SAMFUNN

Protesterer mot falsk kattetortur

Dyrevenner protesterer fortsatt mot nettstedet Bonsaikitten.com, til tross for at det er vidt publisert at det dreier seg om en spøk.

11. juni 2002 - 13:47
Katt på glass. <i>Foto:  BonsaiKitten.com</i>
Katt på glass. Foto:  BonsaiKitten.com

Nettstedet BonsaiKitten.com fikk dyrevenner over hele verden på nakken da de lanserte i fjor. Ikke bare det, det var en stund snakk om at FBI skulle sette agenter på saken for å se hvem som bedrev grusom kattetortur - BonsaiKitten.com hevder å være et nettsted for modifisering av kattepuser; en modifisering som gr ut på å pakke dem ned i trange syltetøyglass.

Det viste seg raskt at nettstedet er en spøk, satt opp av en student ved Massachusetts Institute of Technology, og dette faktum er vidt publisert i alle retninger. Like fullt fortsetter folk å gå rett på limpinnen.

E-post med oppfordring til aksjoner sirkulerer stadig, og Dyrebeskyttelsen la senest i mars ut en melding om at de fortsatt får sinte telefoner fra dyrevenner som er opprørt over virksomheten.

Det er opprettet underskriftskampanjer på nettet, og folk signerer e-post-opprop uten å tenke seg om.

Dyrevernerne i amerikanske People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) ser også ut til å ta det alvorlig, selv om de er klar over at det er en spøk. men de synes ikke den er morsom, det understreker de i alle fall.

Kattevenner skulle i alle fall ha klart å orientere seg. På FAQ-en til nyhetsgruppen no.alt.katter, står følgende å lese:

3.5.5. Om nettstedet "Bonsaikitten"
Fritt etter posting fra flere i tidens løp:

Jeg har funnet et vanvittig katteplagerinettsted som heter "Bonsaikitten". Nå må vi alle protestere mot dette!
Dette nettstedet er ikke annet enn en dårlig og smakløs "spøk" fra en amerikansk fjortis. Intet tyder på at han eller andre faktisk behandler kattunger som beskrevet der, selv om man selvsagt kan innvende at enkelte mindre oppvakte personer i verste fall kan ta det på alvor. Eventuelle protester må gå på dette, eller på smakløst innhold generelt. Vær imidlertid oppmerksom på at vedkommende vektlegger sin ytringsfrihet på nettet når han insisterer på å opprettholde "morsomheten" over såpass lang tid. Gleden over å provosere kan være en del av motivasjonen. Derfor er sannsynligvis det beste å ignorere saken.

Om sidene er et prosjekt for å kartlegge menneskers evne til engasjement, refleksjon, faktasjekking, ironi eller om det bare er tull for å lure deg og meg, det er uklart.

På diskusjonsforum Katt på Dyrenett.no, har de i alle fall bestemt seg:

Syke er dem (de som står bak dette) i hodet uansett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.