BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prøvesten for Regjeringen

Bjørn Skaar, leder i Unge Høyre, er fornøyd med at Konkurransetilsynet griper inn i fusjonen og mener at saken kan bli en prøvesten for Regjeringens holdning til statlig eierskap i norsk næringsliv.

Jens Kanden
30. mai 1997 - 19:34

Har dere noen kommentar til at Konkurransetilsynet griper inn i fusjonen mellom Schibsted Nett og Telenor Nextel?

- Vi er positive til at Konkurransetilsynet griper inn og har tilitt til at de gjør jobben sin, sier leder i Unge Høyre, Bjørn Skaar, til digi.

- Vår bekymring da fusjonen ble kjent, var at to ledende markedsaktører som konkurrerte om å tilby lave priser på Internett-aksess, gikk sammen slik at konkurranseelementet forsvant, sier Skaar.

Skaar og Unge Høyre var bekymret for at fusjonen ville skape to monopolister, Telenor på Internett-aksess og Scandinavia Online (det felleseide selskapet av Telenor og Schibsted) på innhold.

- Spørsmålet er hva som skjer nå? Blir det ikke enighet i forhandlingene neste uke, blir dette en prøvesten for Arbeiderparti-regjeringens holdning til eierskap i næringslivet. Hvis Konkurransetilsynet setter stopp for fusjonen, og den blir anket, blir det spennende å se hva Regjeringen gjør.

- Hvis Regjeringen overprøver Konkurransetilsynet for å la Telenor beholde de aksesskundene de fikk i forbindelse med fusjonen, viser det at Staten ikke er en egnet eier i privat næringsliv. Staten greier rett og slett ikke å holde styr på alle hattene de har på seg som lovgiver, aktør og kontrollør.

- Hadde fusjonen skjedd mellom to private aktører og Konkurransetilsynet satte foten ned, er det helt sikkert at Regjeringen ikke ville blande seg inn. I denne fusjonen hvor Staten eier den ene bedriften er det alt annet enn sikkert hva Regjeringen gjør, avslutter Skaar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.