RESULTATERFINANS

Provida og Avenir med blandede tall

Programvarehusene Provida og Avenir ble tidligere i år kjøpt opp av Merkantildata. Provida hadde et negativt førstekvartal mens Avenir klarer seg langt bedre.

Sigvald Sveinbjørnsson
4. mai 2000 - 10:38

Programvarehusene Provida og Avenir la torsdag frem sine resultater for første kvartal i år. Avenir hadde et OK førstekvartal, til tross for et tamt marked. Selskapets driftsinntekter var på 112 millioner kroner, en økning på omkring 15 prosent fra samme periode året før da selskapets driftsinntekter var på 97,3 millioner kroner.

Til tross for nedgang i markedet i første kvartal i år fikk Avenir et driftsresultat på 14,9 millioner kroner, melder selskapet i en børsmelding.

Provida slet noe mer enn Avenir. Selskapet, som også la frem førstekvartals-resultater torsdag, kunne vise til røde tall. Provida fikk et driftsresultat på minus fem millioner kroner. Samme periode året før var driftsresultatet på 6,7 millioner kroner i minus.

Omsetningen gikk uansett mye opp, på grunn av sterk tilvekst i programvaredelen og nye kontrakter. Selskapet omsatte i første kvartal i år for 54,1 millioner kroner. Samme periode i fjor omsatte selskapet for 63,1 millioner kroner, men dette inkluderer tall fra bedrifter som Provida nå er ute av, melder selskapet i en børsmelding.

Både Avenir og Provida ble tidligere i år kjøpt opp av Merkantildata, og vil fortsette som selvstendige selskaper underlagt Merkantildata.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.