SIKKERHET

PST advarer om telefonsvindel

De siste dagene har telefonnummeret til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) blitt benyttet til å begå telefonsvindel. PST ber folk være oppmerksomme.

PSTs telefonnummer er misbrukt i svindel de siste dagene, advarer PST.
PSTs telefonnummer er misbrukt i svindel de siste dagene, advarer PST. Fredrik Varfjell/NTB
16. apr. 2022 - 13:49

– Vi gjør oppmerksom på at telefonnummeret til PST de siste dagene har blitt misbrukt til å lure tilfeldige personer, skrev PST på Twitter lørdag.

Svindelforsøket går ut på at vedkommende som ringer, spør om å få utbetalt summer med penger, forteller informasjonssjef Martin Bernsen i PST til VG.

– Da bruker de PST sitt nummer for å få det til å virke ekte, og det er jo selvfølgelig ikke ekte. Dersom noen ringer og spør om penger, så er det ikke PST, sier Bernsen.

PST jobber nå med å stanse svindelforsøkene.

Tidligere denne uka advarte politiet om epostsvindel hvor avsender utgir seg for å være Namsmannen med link til Altinn. I forrige måned ble Økokrims telefonnummer benyttet til å begå svindel.

Retningslinjene for konsulentbruk i staten omtaler at et kompetansebehov kan dekkes gjennom fast eller midlertidig ansettelse, innleie av arbeidstakere, eksempelvis av vikartjenester, eller kjøp av konsulenttjenester, påpeker Tung.
Les også

Ber offentlig sektor sørge for at enpersonsforetak ikke ekskluderes

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.