JUSS OG SAMFUNN

Push-teknologi: Løsning på jakt etter problem

Push-teknologi er en løsning på leting etter et problem, hevder Hurwitz Group i en rapport. Mens teknologiselskapene ser den som et verktøy for å dytte mer informasjon til folk, vil den virkelige nytten ligge i oppgraderinger av dataprogrammer, mener konsulentselskapet.

Morten Øverbye
25. juli 1997 - 10:43

- Den store begrensningen for push-teknologien er brukerne. De fleste mennesker trenger ikke ytterligere avbrytelser. Jobbene deres krever ikke øyeblikkelig informasjon, og telefonen og e-posten kan allerede levere mer enn nok informasjon.

De sier Ezra Gottheil i Hurwitz Groups til News.com. Som direktør for konsulentselskapets strategiavdeling, mener Gottheil at de store nettaktørenes forelskelse i push-teknologien, har blitt heftigere enn teknologien fortjener.

Både Microsoft og Netscape har tidligere uttalt at de vil satse stort på push-teknologi, en teknologi som sender nyheter og annet innhold til nettbrukerens skrivebord, i stedet for at nettbrukeren skal bruke tid på finne frem til det. Ifølge teknologiselskapene skal den nye teknologien gi lettere og raskere tilgang til informasjon.

Men det er altså ikke noe nettbrukere flest har bruk for, sier Gottheil i rapporten, og mener videre at folk allerede har både enkel å rask tilgang til mer informasjon enn de har bruk for. Bare i yrker der informasjonsmengden som skal bearbeides er veldig stor, vil push-teknologien kunne redusere arbeidsmengden, heter det i rapporten.

I så tilfelle er push-markedet for informasjon langt mindre enn de store aktørene regner med. Både Netscape og Microsoft har lagt ned millionbeløp i utvikling av push-teknologi, som skal gjøres tilgjengelig for oss alle i løpet av dette året.

Likevel er ikke investeringene bortkastet, mener Gottheil. For med hjelp av push-teknologien, kan nettbrukere abonnere på programvare som automatisk oppgraderes med hjelp av push-teknologi. Dette vil dramatisk redusere prisen på programvare, spår Hurwitz Group. Teknologi som gjør dette mulig skal være tilgjengelig på markedet senere i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra