BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pustehull for Iridium

Iridium får 30 dager på seg til å oppfylle selskapets kreditorers krav knyttet til driften av selskapet. Kravene spesifiserer et bestemt kundeantall og en viss omsetning for at lånegiverne skal utsette innkreving av renter og avdrag på gjeld.

Frode Eriksen
31. mai 1999 - 11:39

Ifølge Iridium vil selskapet benytte de ekstra dagene til å forhandle fram nye betingelser knyttet til selskapets gjeld, som også inkluderer en restrukturering av selskapet. Donaldson Lufkin & Jenrette ble tidligere i vår engasjert for å bistå i arbeidet med gjelden.

Blant betingelsene kreditorene har satt er at Iridium må øke antall abonnenter til 27.000 i løpet av mai, men etter første kvartal var antallet knappe 10.000. Tidligere i mai gjorde selskapet det klart at betingelsene ikke ble oppfylt.

Iridium brukte ti år på å utvikle og plassere 66 satellitter i bane rundt jorden i sitt satellittbaserte GSM-nett som investorene brukte 5 milliarder dollar på.

Kommersielt har imidlertid tjenesten ikke vært noen suksess så langt. Blant selskapene som kan få en økonomisk baksmell er Motorola, som sitter med en eierandel på 18 prosent i selskapet.

Foruten enkelte tekniske vansker har markedsapparatet til Iridium sviktet nesten totalt. Selskapet baserte salget i enkleltmarkedene på lokale samarbeidspartnere, uten at dette viste seg å fungere.

Iridium noteres på Nasdaq-børsen til rekordlave priser om dagen, nærmere bestemt 9 dollar.

Mot slutt en av året vil Iridium lansere telefoner som er mye mindre enn dagens, slik at Iridium-telefonene blir mer lik dagens mobiltelefoner. Om selskapet overlever så langt gjenstår å se. I stor grad blir dette opp til kreditorene, som kan gå med på å ta aksjeposter i selskapet i bytte for renter og avdrag, skriver The Wall Street journal.

For å øke interessen for Iridium er det ventet at selskapet vil lansere en enklere og ikke minst rimeligere prisstruktur på samtalene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.