BEDRIFTSTEKNOLOGI

Putt en Google Earth-server i ryggsekken

Google Earth fungerer dårlig uten nettilgang, men nå har Google kommet med en ny versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. jan. 2009 - 11:34

De fleste kjenner Google Earth som et gratis program som gir tilgang til fly- og satellittfoto fra hele verden, kombinert med ulike informasjonslag. Men Google tilbyr også andre løsninger basert på den samme teknologien. Dette inkluderer kalles Google Earth Enterprise. Disse løsningene koster penger.

Denne løsningen åpner blant annet for at kunder bygger kloder basert på sine egne data, i stedet for eller kombinert med dataene fra Google.

Ulempen med løsningen til nå har vært at brukere som befinner seg ute i felten ofte har mangelfull tilgang til Internett. Dette betyr at brukerne ikke får tilgang til dataene de trenger.

Google kunngjorde i denne uken i dette blogginnlegget at man nå har laget en løsning som løser dette problemet. Den kalles Google Earth Enterprise Portable.

Løsningen gjør det mulig å laste programmet og dataene på en USB-basert lagringsenhet eller en stor partisjon på brukerens bærbare PC. Løsningen innebærer også bruk av virtualiseringsløsninger fra VMware.

Oppsett for Google Earth Enterprise Portable
Oppsett for Google Earth Enterprise Portable

Før brukeren tar med programmet kan dataene synkroniseres med Google Earth Enterprise-programvaren sentralt. Data brukeren eventuelt samler inn i felten vil automatisk overføres til hovedsystemet når nettverksforbindelsen er gjenopprettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.