BEDRIFTSTEKNOLOGI

Qualcomm opp 33 prosent

Qualcomm Incorporated leverte bedre tall enn ventet da selskapet tirsdag rapporterte en resultatvekst på 33 prosent i fjerde fiskalkvartal. Selskapets omsetning økte med 54 prosent.

Øystein Kvistad
4. nov. 1998 - 10:35

Qualcomm er best kjent som en av hovedaktørene innen utviklingen av mobilkomteknologien CDMA, som sannsynligvis vil danne grunnlaget for neste generasjons globale mobiltelefonsystem UMTS (se pekere til egne artikler i margen til høyre).

Selskapet tjente 39,9 millioner dollar, eller 54 cent per utvannet aksje i fjerde fiskalkvartal i år, sammenliknet med et resultat på 30 millioner dollar, eller 42 cent per aksje, i samme periode i fjor.

Dermed overgikk Qualcomm markedets forventninger om en fortjeneste på 50 cent per aksje med god margin.

Omsetningsøkningen er enda større - opp 54 prosent fra vel 600 millioner dollar i fiskalt fjerdekvartal i 1997 til 926 millioner dollar i fiskalt fjerdekvartal 1998.

Det er spesielt selskapets systemløsninger for telekomsektoren som gjør det bra, med en vekst i omsetningen fra vel 482 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor til 802 millioner dollar i samme periode i år. Bruttomarginen for denne virksomheten viser også en hyggelig utvikling, opp fra 24 prosent i fjorårets siste kvartal til 29 prosent i tilsvarende periode i år.

I likhet med de fleste teknologiaksjene på Nasdaq falt også Qualcomm-aksjen tirsdag - nærmere bestemt med 69 cent til 57,63 dollar - uten at dette kan tilskrives Q4-resultatet, som ble lagt frem etter børsens stengetid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra