BEDRIFTSTEKNOLOGI

Qwest vil kjøpe for enhver pris

US West og Frontier vil ikke bryte samarbeids- og fusjonsavtalene med Global Crossing, og er ikke fornøyd med Qwests kjøpstilbud på 43 milliarder dollar. Nå øker Qwest budet til 47 milliarder, i et håp om at dette skal være nok.

Frode Eriksen
24. juni 1999 - 10:04

Styrene i både US West og Frontier har stilt seg negative til at Qwest har engasjert seg i det som først så ut til å bli en fusjon mellom det nye teleselskapet Global Crossing og de to veletablerte teleselskapene Frontier og US West.

Om det hjelper om Qwest legger på 4 miliarder dollar til tilsammen 47 milliarder dollar i aksjer og kontanter får vi svaret på i løpet av helgen, men signalene fra Qwest er tydelige. I en pressemelding skriver selskapet at det fortsetter arbeidet mot en fusjon med de to teleselskapene, til tross for at selskapene allerede har avtalt å gjøre det samme med Global Crossing, som tilbyr 42 milliarder dollar i aksjer for de to selskapene

Konsernsjef i Qwest, Joseph P. Nacchio, sier i en pressemelding at "Vi gjør dette for å vinne".

The Wall Street Journal skriver torsdag at det er uro blant Qwests eiere etter at selskapet har lagt fram slike solide bud, og ikke bare fordi børsverdien på selskapet er redusert med en fjerdedel etter at budene ble lagt fram. Om fusjonene går i orden vil dagens Qwest-eiere kontrollere mindre enn halvparten av det nye selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.