RESULTATERFINANS

QXL krever provisjon fra nettbrukerne

I likhet med liknende tjenester i andre land, vil auksjonstjenesten QXL og administrerende direktør, Marius Franck, fra onsdag neste uke ta betalt for alle utførte salg via nettstedet.

Frode Eriksen
27. sep. 2001 - 11:48
QXL



Marius Franck

digi.no

- Vi har til enhver tid 40.000 auksjoner åpne som ligger i 5-7 dager. Volumet vokser med 25 prosent i kvartalet, sier Franck.

QXL har 14 ansatte og tjener ikke penger i dag, men med en gjennomsnittlig minstepris på 100.000 salg i måneden på 300 kroner og to prosents provisjon, gir dette QXL ekstrainntekter på 0,6 million kroner i måneden eller 7,2 millioner kroner i året, forutsatt at salgsvolumet ikke går ned når provisjonene innføres.

- Provisjonen vil hjelpe oss til sikre at vil kan utvikle en enda bedre tjeneste, sier Franck. Han sier at det er mange konkurrenter i det norske markedet, men neppe noen auksjoner som er større enn QXL. - Det er et tøft marked for oss også.

Kjernen i selskapets norske virksomhet var Din Side Auksjon som ble solgt fra Din Side i desember 1999 i QXL for 153 millioner kroner i aksjer i QXL. I fjor kjøpte QXL auksjonstjenesten Bidlet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.