BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rable rett i PC-en eller PDA-en

Seiko har laget et klips med spesialpenn som lar deg rable notater og skisser rett i PC-en eller PDA-en.

25. okt. 2002 - 13:27

Seiko har laget en forbindelse mellom penn og datautstyr, kalt InkLink. Det består av et klips som festes øverst på et vanlig papirark, en spesiell penn som sender løpende posisjonsdata til klipset mens den brukes til å skrive med, og en forbindelse til PC eller PDA over infrarød link eller USB-kabel. Spesiell programvare, InkNote Manager, lar PC-en registrere den samme rablingen på skjermen som pennen etterlater på papiret.

Klipset ser slik ut:

Seiko InkLink-klipset som festes til arket. <i>Foto:  Brynjulf Blix</i>
Seiko InkLink-klipset som festes til arket. Foto:  Brynjulf Blix
Seiko InkLink med PDA. <i>Foto: Brynjulf Blix</i>
Seiko InkLink med PDA. Foto: Brynjulf Blix

Produktet gjør langt på vei alt IBM fikk til med sitt integrerte produkt TransNote, som var en kombinert bærbar PC og 50 siders digital notatblokk. TransNote ble lansert i januar i fjor (se artikkelen IBM: Digital notatblokk på bærbar PC) og ble trukket fra markedet for noen måneder siden. InkLink har den fordelen at den ikke er begrenset til en bestemt bærbar PC. Den virker ikke bare på enhver PC, men også på PDA-er av typen Palm og Pocket PC.

Fra PDA-en kan rablingen kopieres til en PC gjennom vanlig synkronisering. Klipset og pennen får plass i en spesiell liten eske som får plass i lomma og veier 135 gram. Prisen i USA er 100 dollar. Ide Data as tilbyr den til 1500 kroner eks mva. InkLink er nærmere omtalt på Seikosmart.com.

Anders Løland skriver i kronikken at det ikke er umulig å tilfredsstille sentrale personvernprinsipper med føderert læring, men at det kan involvere en konflikt mellom kryssende personvernprinsipper.
Les også

Er føderert læring en trojansk personvernhest?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.