KORTNYTT

Rådyrt digitalkamera til presse

Budet på 192.000 kroner er trolig den høyeste pris som noen gang er gitt for et digitalkamera.

Auksjonen av den første digitale Leica M8 er avsluttet med høyeste bud på EUR 24.000
Auksjonen av den første digitale Leica M8 er avsluttet med høyeste bud på EUR 24.000
26. juni 2008 - 10:20

Den første serieproduserte Leica M8 ble solgt for 192.000 kroner under den 13. Westlicht Photographic Auction.

Budet på Eur 24.000,00 for den første Leica M8 er sannsynligvis det høyeste som noen gang er gitt for et digitalt kamera.

En Leica samler fra Russland vant tilslutt budet. Leica Camera AG donerer beløpet fra auksjonen til pressefrihetsorganisasjonen «Reporters sans frontièrs – RFS» (Reportere uten grenser).

Den uvanlig høye prisen for dette første serieprodusert digitalkameraet understreker den høye statusen som Leica M-kameraene har opparbeidet seg over de siste tiårene som et kult og samler objekt. Som et verktøy for profesjonelle og ambisiøse amatørfotografer er M-kameraet robust konstruert og med en lang brukstid for øye. For eieren betyr det tiår med pålitelighet og høy bruksverdi.

En sjekk blir overrakt av Leica Camera AGs administrerende direktør, Dr. Andreas Kaufmann, til organisasjonens direktør Robert Menard, som grunnla RFS i 1985 under Arles Photo Festival på tirsdag, 8. juli 2008 kl.16.00 fra Leica standen i Espace van Gogh.

Auksjonen av den første digitale Leica M8 er avsluttet med høyeste bud på EUR 24.000
Auksjonen av den første digitale Leica M8 er avsluttet med høyeste bud på EUR 24.000

Verdien av den første digitale Leica M8 ble vurdert til mellom EUR 20.000 og 30.000; budene startet på EUR 10.000. Produsert i 2006 med serienummeret 3100000. Kameraet er som nytt; det har ikke vært brukt og har ingen tegn til slitasje. Den heldige byder vil få et sertifikat underskrevet av Dr. Andreas Kaufmann, adm.direktør i Leica Camera AG, som autentifiserer at dette er det første digitale rammesøkerkameraet fra Leica. Kameraet leveres i en original Leica M8 boks med alle dokumenter.

Mer enn en tredjedel av verdens befolkning lever i land hvor det ikke er pressefrihet. Dag etter dag kjemper Reporters sans frontièrs for de grunnleggende rettighetene for tilgang til nyheter. Et verdensomspennende nettverk med over 130 reportere alarmerer organisasjonen når pressefriheten ikke blir respektert rundt i verden. Organisasjonen eksponerer disse krenkelsene ved å informere media og folk gjennom pressemeldinger og kampanjer.

RFS forsvarer journalister og media folk som blir fengslet eller forfulgt for å gjøre jobben sin. Den rapporterer om mishandling og tortur som er vanlig i mange land, støtter journalister som blir truet i sine egne land og gir familiene økonomisk støtte om nødvendig. I tillegg til å bekjempe sensur og lovgivning som begrenser pressefriheten er RFS også opptatt av å forbedre journalistenes sikkerhet, spesielt i krigssoner. Den gir finansiell støtte til media kanaler som er i vanskeligheter og gir teknisk utstyr til å gjenoppbygge redaksjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra