JUSS OG SAMFUNN

Råferske Åpen Post-skandaler på web

40 minutters råmateriale fra Åpen Post får du onsdag kveld på web straks etter at studiopptakene er ferdig. Men du får ikke se TV-klippene gratis.

23. jan. 2002 - 13:27


NRK

Åpen Post har den siste tiden fått ekstremt mye gratis-PR gjennom kyllingstuntet på direktesendingen til TV 2 fra Rikshospitalet i Oslo. Paradoksalt nok dro TV-konkurrenten veksler på det omstridte innslaget og meldte i begynnelsen av denne uken om seer-rekord på sitt eget web-TV-konsept.


Prosjektleder Lars Hognestad er absolutt ikke redd for kannibaler når vi stiller spørsmål om web-TV-opptakene kan gå utover TV-programmet. Han skjønner i realiteten ikke hva vi spør om.

- Vi tester ut betalingsvilligheten til folk. Dette er et pilotprosjekt fra NRK, der vi prøver ut ting på web. Vi kan jo bruke lisenspengene til radio- og TV-virksomhet, men ikke på Internett. Derfor må vi prøve andre former, sier Hognestad.

Etter hver sending, som tas opp rundt klokka 20:00 på onsdager, går han i studioet for å klippe sammen kveldens halv time lange TV-program. De 40 minuttene med råtape blir imidlertid umiddelbart lagt ut på weben, inkludert alt som er gått galt og alle de altfor lange sketsjene.

- Absolutt alle skandalene får vi altså se på Internett?

- Ja, så absolutt, sier prosjektlederen som kan røpe at de har en Internett-inspirert sketsj i kveldens utgave. Eller rettere sagt Big Brother-inspirert.

- Vi later som vi er live i et Big Brother-hus. Vi har funnet fram til en gammel, norsk TV-serie fra 70-tallet som heter "Broren til Nina", sier han og opplyser at Bård og Harald har laget en serie basert på den gamle TV-serien der det etter sigende ikke skjer noen verdens ting.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.