RESULTATERFINANS

Rakettvekst på radiobrikker

Chipcon klarte tøffe mål år, og sikter langt høyere med ny standard og nye markeder.

5. apr. 2005 - 09:25

En gjennomsnittlig vekst på 70 prosent over fem år er imponerende. Men målsetningen for i år kan bli vel tøff, innrømmer Chipcon-sjef Geir Førre overfor Aftenposten. Målet har nemlig vært å omsette for en halv milliard i år. I 2004 klarte selskapet en omsetning på 180 millioner kroner, opp fra 108 millioner i 2003. Driftsresultatet økte fra tre til seks millioner.

– Vårt mål er å bli et industrieventyr. I 2011 vil vi passere en milliard solgte radiobrikker, sier Førre til Aftenposten.

Han har nettopp passert 20 millioner solgte brikker, så dette er et friskt mål. Brikkene skal brukes til å styre ting trådløst. Foreløpig har selskapet mest suksess med å gjøre styringsenhetene til spillmaskinene Xbox og Playstation trådløse. Men Førre har større forventninger til styring av lys og andre ting i hjemmet, slik som varme, TV og alarmer.

Selskapet er først ute med en brikke basert på den internasjonale Zigbee-standarden for slike brikker. Målet er å komme seg på børs og fortsete som et uavhengig selskap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.