BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raskere Oracle på Linux enn på NT

En uoffisiell test av Oracle8 viser at databasen har mye bedre ytelse under Linux enn under Windows NT. Dersom testen er korrekt, er resultatet oppsiktsvekkende.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. okt. 1998 - 12:34

Scott Baldwin, en innsender til Oracles diskusjonsforum for Linux, har ifølge ham selv gjennomført en test av Oracle8 på to PC-er, den ene utstyrt med Linux, den andre med Windows NT. Testen gikk ut på å utføre en full tabellskanning av 3,5 millioner rader.

Det to maskinene testen ble kjørt på, var langt fra like. Linux-maskinen var en vanlig Pentium 133 med 128 MB minne. NT-maskinen hadde to 233 MHz Pentium II prosessorer og 256 MB minne.

NT-maskinen brukte 1 minutt og 21 sekunder på testen, mens Linux-maskinen brukte 47 sekunder. NT-maskinen brukte altså over 70 prosent lengre tid på å utføre testen enn Linux-maskinen.

digi.no vil understreke at dette var en enkeltstående test av ett produkt hvor betingelsene trolig ikke er kontrollert av andre enn Baldwin selv. Men en annen innsender på Oracles diskusjonsforum har gjort en liknende test med en annen, men like stor database på en 333 MHz Pentium II-maskin med 128 MB minne og Linux. Denne testen tok drøye 25 sekunder. Dette betyr trolig at resultatene til Baldwin ikke er usannsynlige.

digi.no vil gjerne høre fra andre som har gjort tilsvarende tester, gjerne ved å bruke den samme maskinen til å teste Oracle under både NT og Linux.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra