BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raskeste 128 Mb SDRAM hittil

Hyundai har utviklet det selskapet hevder er verdens raskeste 128 megabit synkrone DRAM-brikke. Brikken er laget med 0,21 mikron prosessteknologi. Forøvrig svinger minneprisene mye for tiden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 1998 - 11:43

De nye minnebrikkene fra Hyundai skal kunne kjøres med en klokkehastighet på 150 MHz og har en aksesstid på 16 nanosekunder. Dette er ifølge Hyundai 26 nanosekunder raskere enn konkurrentenes brikker.

Produksjonen ventes å komme skikkelig igang i løpet av oktober. Hyundai vil produsere omtrent én million brikker til omtrent 60 dollar per brikke. Brikken er laget med 0,21 mikron prosessteknologi, mens de andre 128 Mbit brikkene på markedet er laget med 0,23 mikron prosessteknologi.

Selskapet utvikler nå en 256 SDRAM-brikke og håper å begynne kommersiell produksjon av denne i andre halvdel av 1999.

Minnemarkedet er fortsatt ustabilt. Etter at prisene på DRAM nylig steg endel, falt de igjen med to til tre prosent i løpet av forrige uke. Årsaken er liten etterspørsel. Markedet ser likevel lys i horisonten, siden produsentene nå gjør en felles innsats for å få å prisene opp. Dette gjøres ved å senke produksjonen til et nivå som er lavere enn etterspørselen. Da vil det etter hvert bli knapphet på minne, noe som fører til at prisene stiger. Men da må ikke etterspørselen synke ytterligere.

(Kilder: Hyundai, The Register)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.