JUSS OG SAMFUNN

Razorfish-ansatte får sperret Internett

Ledelsen i Internett-konsulentselskapet Razorfish, med Jeff Dachis (bildet) i spissen, har sperret nettsider slik at de ansatte ikke skal få tilgang fra selskapets kontorer. Nettsidene som er sperret har publisert rykter og meldinger fra de ansatte i selskapet etter nye oppsigelser.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. feb. 2001 - 12:35
Ekonomi24.seRazorfish IncFuckedCompanyThevault.com


Jeffrey DachisCraig Kanarick


Dette, sammen med påstander om at selskapet lyver om hvor mye penger de faktisk har i kassen, fikk begeret til å renne over for selskapets ledelse, som sendte ut en e-mail til alle sine kontorer. Meldingen var grei: De to nevnte nettstedene skulle blokkeres fra selskapets nettilkoblede datamaskiner. De forskjellige landskontorene ble bedt om å følge opp med tiltak.

Det er ikke avklart hvor mange nettadresser som er blokkert for selskapets ansatte, skriver Ekonomi24.se.

Jeff Dachis, gründer og sjef i Razorfish, sier til ekonomi24.se at dette er helt naturlig.

- Vårt selskap har en kultur som bygger på frihet og kommunikasjon, og slik kommer det til å være. Men vi tyr til midler for å gjøre vårt beste for kundene, er Dachis' noe kryptiske kommentar til ekonomi24.se.

På det svenske kontoret er stemningen dårlig på grunn av blokaden. Men sverigesjefen i Internett-konsulentselskapet er ikke enig i sensurpolitikken, og det svenske kontoret har ikke satt i gang tiltak mot bestemte nettsider eller på annen måte forsøkt å begrense de ansattes nettbruk.

- Dette er uakseptabelt, sier Per Jauring, administrerende direktør i svenske Razorfish.

Men i Norge er holdningen avventende: Razorfish Norge: - Vurderer å sensurere nettilgang
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.