BEDRIFTSTEKNOLOGI

Re: Fjern Badtrans.B-ormen

Badtrans.B infiserer stadig flere. Den trojanske ormen stjeler informasjon fra infiserte maskiner, og kan avsløre passord og andre hemmeligheter. Her er etpar oppskrifter på hvordan du fjerner svineriet, og det gratis.

3. des. 2001 - 09:24


Hvilken virus-scanner er best?


De fleste antivirusleverandørene har oppdatert sin programvare så du kan beskytte deg selv og rense maskinen. Men om du har valgt å klare deg uten antivirus, så kan du fortsatt kvitte seg med Badtrans.B på en enkel måte. Den enkleste er å hente seg et gratis verktøy som gjør hele jobben for deg.

Såvidt digi.no kan se, er det bare Symantec som så langt har lagt ut gratis-verktøy som ikke binder deg til en spesiell programvare. Verktøyet kan hentes her.

Det går også an å laste ned demoversjoner av antivirusprogramvaren til de fleste produsentene, og kjøre denne en begrenset periode. Sjekk leverandører som norske Norman ASA, Trend Micro, F-Secure eller McAfee.

De som bruker Microsoft Internet Explorer 5.01 og 5.5 bør oppdatere denne med Microsofts sikkerhetslapp. Den finner du her.

McAfee har lagt ut detaljerte instruksjoner om hvordan du kan fjerne Badtrans.B helt uten bruk av proprietær programvare. Det innebærer litt graving i maskinen, men du slipper å vente på nedlasting eller skanning. Hele fremgangsmåten er beskrevet i denne artikkelen, et stykke ned på siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.