BEDRIFTSTEKNOLOGI

RealNetworks gir deg lyd og bilde på mobilen

RealNetworks kunngjorde onsdag at de har inngått en avtale med Nokia om å tilpasse og levere sin RealPlayer-teknologi til Nokias kommende mobiltelefoner.

29. juni 2000 - 14:00

RealPlayer er den dominerende teknologien for levering av lyd og bilde på Internett, med en markedsandel på nærmere 80 prosent.

Over 130 millioner brukere har installert RealPlayer-programmet på sine PC-er.

Samarbeidet skal gjøre alt Real-innhold på nettet tilgjengelig på Nokias mobiltelefoner.

Avtalen omfatter Nokias EPOC-baserte Communicator og kommende SmartPhone-enheter, og første håndsett skal komme på markedet allerede tidlig neste år, avslørte RealNetworks' toppsjef Rob Glaser på en konferanse i Paris.

Samarbeidet skal ha pågått lenge, for å posisjonere selskapene i forhold til neste generasjons mobiltelefoni. Glaser mener verden vil ha mer enn 300 millioner mobile enheter basert på Internett-protokoll (IP) innen 2003.

Nokias nestsjef Anssi Vanjoki sa at selskapet tror det i 2003 vil finnes flere Internett-klare mobilenheter enn det i dag finnes PC-er med Internett-tilkobling.

RealNetworks skal være i samtaler med flere produsenter av mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner for å spre teknologien.

Glaser understreket at arbeidet med å formidle video til mobiltelefoner fortsatt er i sine tidlige stadier, men at både teknologi- og programvareutviklingen går så raskt at det snart vil være en realitet.

Glaser demonstrerte også den nye RealPlayer 8, med komprimert streamingvideo i svært høy billedkvalitet sammenliknet med tidligere versjoner av både RealNetworks' og konkurrentenes teknologier.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra