JUSS OG SAMFUNN

Redford skal kurtisere nett-kvinner

At Robert Redford har sjarmert kvinner verden over og brukt ansiktet sitt til å få fart på salg av mange ulike produkter, er forsåvidt ikke noe nytt. Det nye er at Hollywood-skuespilleren i disse dager brukes til å lære kvinner Internett.

Bente Sollid
12. jan. 1999 - 08:37

Det er britiske HorseWhisperer Cable & Wireless Communications og Buena Vista International som har lansert en Internett-site med denne idéen.

Selskapene tror at kvinner vil la seg inspirere til å bruke nettet etter å ha sett en film hvor Kristin Scott Thomas bruker det til å surfe opp nettopp Robert Redford på Internett.

For å tekkes kvinnene, presenterer de også en virtuell Robert Redford på CD-rom - hvor sjarmøren presenterer sin "beginners-guide" samt en invitasjon om å registere seg for selskapet "pay-as-you-go" web-tjeneste.

Hva skal vi så synes om dette påfunnet?

Personlig tror jeg det skal mer til enn Robert Redford for få kvinnene til å bli aktive Internett-brukere. Kvinner har gjennom alle undersøkelser tilkjennegitt at de har et mer pragmatisk forhold til Internett enn menn.

Kvinnene etterspør nyttige web-tjenester som rådgiving, kalkulasjoner og ulike dialog-tjenester. Kvinner handler mindre på nett. Kvinnenes fravær har vært en faktor som har sinket forbrukerrelatert e-handel.

Det gjenstår å se hvor stort bidrag Robert Redford kan gi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.