BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekordomsetning tømmer AMDs reserver

Aldri har AMD solgt så mange prosessorer. Men priskrigen mot Intel gjør at hver enhet selges med stadig større tap.

8. okt. 2001 - 14:28
AMD

Det ligger an til omsetningsrekord, med 7,7 millioner prosessorer. Men priskrigene mot Intel har gitt et gjennomsnittlig prisfall på 15 til 25 prosent siden kvartalet begynte. Men omsetningen i forrige kvartal var 985 millioner dollar, blir den 766 millioner i inneværende kvartal, ned fra 1,2 milliarder i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet vil lande et sted mellom minus 90 millioner dollar og minus 110 millioner. Ekstraordinære utgifter til restrukturering og liknende trekker ytterligere mellom 80 og 110 millioner dollar fra bunnlinjen.

I morgen kommer den offisielle kunngjøringen om de nye Athlon XP-prosessorene.

Prisinteresserte har allerede snust opp salgssteder i USA der toppmodellen Athlon XP 1800, med ytelse tilsvarende Pentium 4 i 1,8 GHz fra Intel går for 254 og 255 dollar, det samme som Intel-brikken. Men i Japan og Taipei er det funnet indikasjoner på at den 17 prosent svakere Athlon XP 1500 vil selges for 135 til 155 dollar.

Det kan tyde på et raskere prisfall i USA straks AMD kunngjør sine offisielle priser på lanseringen i morgen. AMD har som prinsipp å tilby lik ytelse til lavere pris enn Intel.

Selskapet har mistet noen store avtakere de siste månedene, og har ikke råd til å miste lavprisprofilen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.