RESULTATERFINANS

Rekordtall og emigrasjon for Accenture

Accenture har gjennomført sitt beste kvartal noensinne, og vil flytte over en tredjedel av arbeidsstokken til lavkostland.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juli 2005 - 13:03

Accenture presenterer rekordresultater og flytteplaner samtidig.

Resultatmessig ser det pent ut. En vekst på 11 prosent fra samme kvartal i fjor gir Accenture en omsetning på 4,08 milliarder dollar, og dermed det omsetningsmessig beste kvartalet i selskapets historie.

Driftsresultatet økte også betydelig, med 17 prosent til 672 millioner dollar.

Nye avtaler holdt dessuten nesten følge med omsetningen i kvartalet, og landet på 3,96 milliarder dollar. Konsulentdelen vokste mest, med 18 prosent økning i ordreinngangen til 2,53 milliarder dollar, mens outsourcing økte med 15 prosent, til 1,43 milliarder.

Samtidig planlegger Accenture å øke antallet ansatte i lavkostland som Kina, India og Filipinene ytterligere, til mellom 30.000 og 50.000 de neste tre årene, melder computerworld.dk.

Fra før av har Accenture 19.000 av sine 115.000 medarbeidere i lavkostland. Prosentandelen som havner i lavkostland vil avhenge av om de skal erstatte folk i Vesten eller i større grad representere vekst i arbeidsstokken. Blir antallet så mye som 50.000 vil det uansett representere en alvorlig andel av de ansatte, antagelig et sted mellom en tredjedel og halvparten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.