RESULTATERFINANS

Religiøst i Merkantildata

Etter tilbakefall i går klatret Merkantildata-aksjen onsdag igjen opp mot toppnivået på i overkant av 400 kroner. - Holdet i kursen er et spill om tro, kommenterer en analytiker. Oppgangen i Merkantildata ga det største bidraget til stigningen i IT-indeksen som endte opp 0,7 prosent til 1554,35.

Eirik Flaa
15. apr. 1998 - 19:21

Etter en oppgang onsdag på 0,7 prosent endte IT-indeksen på 1554,35 poeng, fattige åtte poeng under toppnoteringen fra forrige mandag. Samme tendens viste seg i totalindeksen som la på seg med 0,58 prosent til 1392,62 poeng.

I spissen for oppgangen i IT-indeksen finner vi Merkantildata som la på seg med 5,2 prosent til 405 kroner.

- For å forsvare denne kursen må Merkantildata fortsette sin hittil vellykkede oppkjøpsstrategi i lang tid framover. Et enkeltstående godt resultat for første kvartal vil ikke gi aksjonærene trygghet når PE98 ligger på godt over 30, sier en analytiker til digi.no. Han mener aksjekursutviklingen tenderer mot det religiøse.

- Kursutviklingen i Merkantildata er et spill om tro, kommenterer analytikeren.

Kurshoppet i Merkantildata kom tidlig på onsdagen, til tross for at den kanskje beste nyheten kom mot slutten; Compaq Norge, hvis største forhandler er Merkantildata, viste igjen knalltall - til tross for svake tall i USA.

Også Ark forhandler Compaq, og selskapet ble børsvinner blant IT-selskapene onsdag med en oppgang på 12,2 prosent til 120 kroner. Omsetningsvolumet var imidlertid labert; bare 8350 Ark-aksjer skiftet eiere.

- Trenden er den samme i Sverige. Alle de dominerende systemintegratorene har hatt en sensasjonell utvikling de siste månedene, sier en analytiker.

På tapersiden var tendensen noe mer uklar. Norman Data Defense ble børsjumbo med en nedgang på 8,3 prosent til 33 kroner.

EDB-aksjen falt med 5,7 prosent til 33 kroner onsdag.

- Markedet begynner vel å bli nervøst for dårlige tall igjen, sier en analytiker. Han mener imidlertid at fallet i EDB er mindre veloverveid.

- Vi har anbefalt EDB lenge. Selskapet er svært billig i forhold til de store konkurrentene, sier analytikeren.

Omsetningen på børsen tok seg opp igjen onsdag og endte på 1,7 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.