JUSS OG SAMFUNN

Rettssak om familietragedie ble nettunderholdning

En krangel om plassering på sykehjem resulterte i at en 68 år gammel dame skjøt sin datter. Denne uken startet rettssaken, som kunne følges fra hele verden direkte og uredigert på Internett.

Hilde Nyman
19. aug. 1999 - 13:58

Alle de saftige detaljene, alle vitneavhør og bevis kunne hele verden følge direkte fra rettslokalene i den amerikanske staten Florida.

68 år gamle Shirley Egan overhørte i mars i en samtale hennes datter Georgette Smith hadde. Datteren ville ha moren inn på sykehjem. Det likte mor dårlig, og skjøt like godt datteren, som ble lammet fra nakken og ned. I mai i år ba hun om at respiratoren som holdt henne i live, skulle skrus av. Hun døde. I et video-intervju med datteren før hun døde, tilgir hun moren.

Tidligere har media hatt anledning til å sende TV-overføring av rettssaker, for så å legge dette ut på Internett.

Men nå tar Florida-kommunen saken i egne hender, og etablerer sine egne sendinger. Det som sendes ut på Internett er bilder fra eksisterende sikkerhets- og overvåkningskameraer, lyd fra et enkelt audio-system og en egen internettserver som formidler signalene.

Kommunens skattebetalere kan dermed enkelt følge med hvordan den lokale retten jobber uten å basere seg på medias formidling. Retten frikjente moren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.